Birgitta Olsson Öndbo

Jag bor i Öndbo Östervåla, där jag är född, vi flyttade hem för drygt tio år sedan.
Min konstnärsbana innehåller bland annat studier vid Uppsala universitet (med en filkand-examen i konst och litteratur), kurser vid olika institutioner i främst oljemålning och akvarellteknik.
Jag målade med en grupp konstnärer i Ivan Aguéli-museet hos ÅC Danell i Sala under några år och målar nu i Uppsala Ekeby hos Kajsa Haglund.
Det är roligt att få ställa ut sina arbeten och jag har sedan 2005 haft utställningar i Uppsala, Stockholm och Essen, Tyskland.
Mina tavlor är berättelser. Kanske blir livet lite mer begripligt med färg på en duk. Känslor blir fysiska. Färger, ljus och linjer blir musik och språk, lyrik.
Jag spelar piano varje dag och har alltid fascinerats av magiken i noter. Av förhållandet toner och färger i Chopins etyder och Scott Joplins ragtime.

Birgitta Olsson, Öndbo, 74046 Östervåla birgittaondbo@gmail.com
0722119510
birgittaolsson.se

 

One Response

 1. Eva Nedergård says:

  Hej Birgitta,

  Jag fick möjlighet att gå förbi Broströms cafe och titta på dina målningar idag och jag tycker väldigt mycket om dem.

  Jag bor i Uppsala och jobbar med silversmide och litegrand vid sidan om med att hjälpa olika konstnärer att arrangera utställningar och sälja tavlor.

  Jag lånar gärna någon eller några av dina tavlor till andra utställningar – om de finns efter den 28e förstås. Just nu förbereder jag en utställning med 4 olika konstnärer på Hotell Uppsala och en miniutställning med Anette Wixner hos Dagny Frisör.

  Hälsningar
  Eva Nedergård

Lämna ett svar


*